Acum mai bine de o saptamana, in cursul ultimei mele vizite in Sibiu, mi-am rezervat o zi intreaga revederii muzeului Astra, un complex muzeal ce se intinde pe o suprafata de o suta de hectare iar povestea lui incepe acum mai bine de o suta de ani :-) Frumos, nu-i asa?
Ca de obicei, nu o sa ma adancesc in detalii legate de istoria complexului sau de alta natura.
O sa ofer totusi cateva informatii utile pentru dumneavoastra, cei interesati de vizitarea acestui loc rupt parca dintr-o alta dimensiune temporala. In afara de cei zece kilometri de alei asfaltate pe care le puteti strabate, inconjurati fiind tot timpul de verdele linistitor al naturii, e bine sa stiti ca in interiorul complexului exista si doua pensiuni si chiar doua restaurante, dintre care unul (cel pe care l-am incercat in mai multe randuri) va poate oferi un mic-dejun sau pranz extraordinar de gustoase (este vorba de cel din spatele morilor de vant din imaginea de mai sus). La intrarea in complex veti primi un pliant extrem de util ce contine harta si traseele complexului precum si punctele de interes. Tot la ghiseul unde achitati taxa de intrare puteti afla mai multe informatii, daca este cazul. Nu uitati ca pentru a folosi aparatul foto in interiorul complexului trebuie sa achitati o taxa suplimentara de 5 lei. In total sunt 15 lei pentru intrare si taxa foto. Mi se pare un pret de bun-simt, avand in vedere ca pentru a vizita Muzeul de Arta al Timisoarei (Palatul Baroc) am platit cel putin aceeasi suma ;-)
Cum va spuneam la inceput, vizita poate dura si o zi intreaga iar uneori, daca petreceti mai mult timp la fiecare punct de interes, chiar mai multe zile. Sunt totusi o suta de hectare de istorie si traditie romaneasca de vazut acolo...
Ce pot sa va spun, in incheiere, este ca Muzeul Astra din Sibiu este unul dintre cele mai frumoase locuri ce le-am vazut vreodata. Primavara a contribuit si ea la imbogatirea peisajului precum au facut-o si oamenii deosebiti (voluntarii) care ingrijeau gospodariile traditionale din muzeu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu