Photography

Through so many fences, through so many lenses / We capture the light and defeat the darkness. Always seeking the truth, seeking for our roots, / We are writing our life in rich colors - chronicles of misery or wealth. From the black depths of our souls to the very lightness of our faith / We render with many different shades of gray / A glimpse of reality, a sparkle of future or only the past fading away. Seeing evil, seeing truth, seeing bad or seeing good, / But never judging with the mind what the heart cannot see, /Abandoning ourselves, we keep our spirits free. So many unshared worries and so many unwritten stories, / Forgotten destinies and hidden truths, / We immortalize the magic of an instant / By painting it with beautiful rays of light.

A few words...

Fotografia mea
My passion is photography. I am practicing it as a hobby and my camera is always with me, wherever I go...

joi, 18 octombrie 2012

Sibiel, floarea ardeleneasca din Marginime

Suficient de departe de aglomeratia si vuietul soselei ce leaga Sebesul de Sibiu, dar nu mai departe de douazeci de kilometri de fosta capitala a culturii europene se afla o mica oaza de liniste, pe nume Sibiel. Pentru cei dintre noi care cauta odihna, regasirea, traditia  si nu in ultimul rand plimbarile in natura, Sibiel poate fi cadrul idilic perfect. Anul acesta am redescoperit confortul sufletesc pe care ti-l ofera cateva zile petrecute in aceasta asezare deosebita din Marginimea Sibiului. Spun deosebita pentru ca, in afara de zecile de pensiuni care mai de care mai imbietoare si ospitaliere, Sibielul ofera si alte atractii, dintre care as mentiona in primul rand peisajul superb in care acesta se afla. Nu mai prejos este mostenirea etnografica, cultural-istorica si arhitecturala care atrage tot mai multi turisti, multi dintre ei de pe alte meleaguri. Unii s-au indragostit atat de tare de Sibiel, incat s-au stabilit definitiv aici. Un sirag de sate care mai de care mai pitoresti, aflate de-a lungul raurilor ce izvorasc din Muntii Cindrel definesc Marginimea Sibiului. Descoperim aici traditii bine pastrate, mestesuguri populare ce mai dainuiesc si astazi, muzee (demn de mentionat este Muzeul Icoanelor pictate pe sticla), falnice biserici de lemn si mandrele case sasesti - iar acest superb tablou este intregit intr-un fel unic de ospitalitatea localnicilor si savoarea mancarurilor traditionale. Un week-end petrecut aici va deveni o amintire pe care cu siguranta veti dori sa o reimprospatati...


  

 

 

  



Pentru a cunoaste caldura si ospitalitatea saseasca si nu in ultimul rand pentru a va bucura din plin de savoarea bucatelor traditionale, doresc sa va recomand ca optiune de cazare pensiunea Casa Bunicilor (de altfel extrem de modest reprezentata pe Internet, comparativ cu atributele sale):

Cazare Casa Bunicilor - Sibiel

  

 

 

In incheiere am rezervat doua "mici" surprize, prima despre meritele Sibielului iar cea din urma despre aprecieri legate de orasul Sibiu:

Sibiel primeste "Marul de aur"

si

"Forbes" despre Sibiu


Va doresc drum bun!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu