Photography

Through so many fences, through so many lenses / We capture the light and defeat the darkness. Always seeking the truth, seeking for our roots, / We are writing our life in rich colors - chronicles of misery or wealth. From the black depths of our souls to the very lightness of our faith / We render with many different shades of gray / A glimpse of reality, a sparkle of future or only the past fading away. Seeing evil, seeing truth, seeing bad or seeing good, / But never judging with the mind what the heart cannot see, /Abandoning ourselves, we keep our spirits free. So many unshared worries and so many unwritten stories, / Forgotten destinies and hidden truths, / We immortalize the magic of an instant / By painting it with beautiful rays of light.

A few words...

Fotografia mea
My passion is photography. I am practicing it as a hobby and my camera is always with me, wherever I go...

duminică, 1 septembrie 2013

Muntii nostri aur poarta...


 Tin sa precizez faptul ca nu sunt membru al niciunui partid "verde", O.N.G. sau alta forma de organizare de asemenea natura. Singurul meu interes este cel dictat de constiinta si ratiune, bunuri cu care Dumnezeu ne-a inzestrat in plus fata de liberul arbitru, in netarmurita Lui dragoste, astfel incat noi sa fim capabili la randul nostru sa protejam si sa respectam planeta, natura, mediul in care traim, pe noi insine de altfel - toata creatia in neasemuita ei splendoare.
Culmea ironiei este ca tocmai reprezentantii regnului animal - daca e sa privim cu atentie - respecta intru totul aceste legi nescrise - noi oamenii insa, NU o facem!
Fotografiile de mai jos, facute de mine (impreuna cu alti doi prieteni) in anul 2010 in satul Geamana si in apropiere - raul "rosu" care curge la vale, pe de-a intregul contaminat si el din lacul de steril de cupru - desi nu au legatura directa cu Rosia Montana, printre multe alte sute si poate mii de asemenea imagini, ele reprezinta cruda realitate din acea zona.
Care este mesajul - aceste fotografii reprezinta o proiectie in "viitorul"  Rosiei Montane, viitor sumbru, viitor pe care cred ca noi il putem schimba prin atitudine, prin exprimarea opiniei, prin constientizare si actiune.
Nu pot sa inteleg cum este posibil ca noi romanii sa ajungem la un asemenea nivel de nepasare, de lipsa de atitudine si interes pentru ceea ce se intampla in jurul nostru, pentru viitorul copiilor pe care ne straduim sa-i crestem si, pesemne, sa-i educam. Suntem complet anesteziati!
CRED ca ceea ce se intampla acum in guvern (modificarea legilor in favoarea exploatarii miniere pe baza de cianuri - modalitate pe cale de a se interzice prin lege in toata comunitatea Europeana!) constituie un precedent extrem de periculos! Cred ca nu este altceva decat un oportunism dement, al carui roade vor fi distrugerea unui intreg ecosistem si nu in ultimul rand, vor sapa rani adanci in memoria acestui neam.
Este cineva de parere ca bat campii? Atunci il rog la modul cel mai serios sa faca o vizita in zona, sa stea de vorba cu oameni, cu oamenii locului, cei care nu si-au vandut inca sufletul pentru o punga cu bani...
Adevarul este unul singur. Trebuie sa fim de-a dreptul nebuni sa nu constientizam distrugerea care se pune la cale sub ochii nostri.
Dumnezeu sa ne lumineze mintea si cugetul!








"Conform Rezolutiei Parlamentului European din 5 mai 2010 in ultimii 25 de ani la nivel mondial s-au produs peste 30 de accidente majore cu deversare de cianuri, cel mai grav dintre acestea petrecandu-se in urma cu 10 ani, cand peste 100.000 de metri cubi de apa contaminata cu cianura de fier au fost deversati dintr-un bazin al minei de aur din Baia Mare in sistemul fluvial Tisa-Dunare, fapt ce a provocat cel mai grav dezastru ecologic din Europa Centrala la vremea respectiva" - extras din expunerea de motive din Parlamentul European.

http://www.mediafax.ro/social/parlamentul-european-adopta-rezolutia-privind-interzicerea-folosirii-cianurilor-in-minerit-6092778

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?language=ro&type=IM-PRESS&reference=20100505IPR74149

https://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco

https://www.facebook.com/GeamanaAlbaRomania


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu