Photography

Through so many fences, through so many lenses / We capture the light and defeat the darkness. Always seeking the truth, seeking for our roots, / We are writing our life in rich colors - chronicles of misery or wealth. From the black depths of our souls to the very lightness of our faith / We render with many different shades of gray / A glimpse of reality, a sparkle of future or only the past fading away. Seeing evil, seeing truth, seeing bad or seeing good, / But never judging with the mind what the heart cannot see, /Abandoning ourselves, we keep our spirits free. So many unshared worries and so many unwritten stories, / Forgotten destinies and hidden truths, / We immortalize the magic of an instant / By painting it with beautiful rays of light.

A few words...

Fotografia mea
My passion is photography. I am practicing it as a hobby and my camera is always with me, wherever I go...

duminică, 1 septembrie 2013

"Salvati Rosia Montana!" (01 Septembrie 2013)

Timisoara, Piata Victoriei, 1 Septembrie 2013... au fost cateva sute de oameni, dintre care majoritatea "participand" de pe margine, probabil din curiozitate sau pur si simplu in calitate de trecatori. Nu vreau sa insinuez ca as fi fost printre cei mai ferventi manifestanti sau printre organizatori. Nu m-am numarat printre ei, desi le port respect pentru ceea ce au facut, chiar daca nu a fost (probabil) decat un foc de paie. In orice caz, cred ca minunatii nostri guvernanti nu mai pot dormi de grija acestor proteste :-)
"Motorul" evenimentului l-au format o gasca de tineri entuziasti si printre ei, cu inima inca tanara, cateva persoane mai in varsta.
Ce m-a deranjat profund in tot rastimpul cat am luat parte la eveniment au fost comentariile "din tribuna", chicotelile si batjocura (nu exagerez) pe care o faceau unii. Inteleg optiunea de a nu participa la protest, o accept - insa a te duce acolo si a nu simti sa faci altceva decat o chitcaiala ieftina de pe margine, mi se pare condamnabil! Din pacate am sesizat prea multe asemenea cazuri...
Accept pana si faptul ca suntem un popor de anesteziati - insa de aici si pana la a ne batjocori propria tragedie... e prea de tot!
Ma rezum la acestea... sunt prea incarcat acum pentru a mai continua.

Tot respectul pentru cei care au organizat si participat (cu inima) la acest eveniment!








UPDATE: cred ca este limpede acum faptul ca media este si ea cumparata, pe langa toata clasa politica, de catre cei care au interesul de a porni exploatarea resurselor din Apuseni. Aproape niciun post de televiziune nu a manifestat interes pentru protestele din tara! Despre presa, nu mai spun...
Inca un aspect foarte important: in perspectiva exploatarii viitoare de la Rosia Montana nu este vorba doar despre zacamantul aurifer - exista zacaminte semnificative de metale rare acolo a caror pondere este chiar mai mare (din punct de vedere al profitului) decat cea a aurului - germaniul, cadmiul, seleniul, indiul, galiul, titanul, molibdenul, vanadiul si altele, unele dintre acestea fiind folosite in industria aero-spatiala. De ce nu se mentioneaza nimic despre ele?

Sursa:
http://www.economistul.ro/

http://vizitatirosiamontana.blogspot.ro/2011/09/toamna-cristalelor-in-bucuresti.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu